Educati asa!

"Arta de a fi parinte" - Proiect de Parteneriat Educational in cadrul Programului National de educatie a parintilor "Educati asa!"

1. Arta de a fi parinte

,,ARTA   DE  A  FI  PĂRINTE”
PROIECT DE PARTENERIAT EDUCAŢIONAL ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAŢIONAL DE EDUCAŢIE A PĂRINŢILOR ,,EDUCAŢI  AŞA!”

Datorită faptului că societatea în care trăim este într-o permanentă schimbare, atât părinţii cât şi educatoarele, trebuie să aibă în vedere o adevarată luptă cu mediul, să fie foarte atente la metodele şi mijloacele didactice pe care le folosesc deoarece copiii sunt vulnerabili la această vârstă, iar influenţele negative sunt la tot pasul. Pentru a avea o relaţie activă şi pozitivă cu preşcolarii trebuie să ştim să le descoperim trebuinţele şi nevoile, pentru ca legăturile ce se stabilesc între preşcolari şi adulţi să se bazeze pe încredere şi pe respectul reciproc.

Familia este factorul primordial în educarea unui copil şi educaţia începe în familie, de aceea, legătura dintre grădiniţă şi mediul familial va trebui să se intrepătrundă, iar educatorul să cunoască foarte bine mediul de viaţă al copilului, pentru a putea colabora.

Parteneriatul dinte grădiniţă şi familie, organizat corect, duce la o educaţie solidă, fără pericolul de eşec şcolar de mai târziu. Preşcolaritatea reprezintă piatra de temelie a personalităţii în formare a copilului, iar prezenţa familiei în cadrul grădiniţei va fi liantul între copil şi mediul necunoscut iniţial.

Parteneriatul grădiniţă-familie, acţiunile pe care aceştia le desfîşoară, continuarea de către familie a activităţilor desfăşurate în grădiniţă ,nu fac decât să ducă la o mai bună formare a celui ce urmează a se forma pentru viaţa de adult.

                                                                      EDUCATOARE,
                                                             ORUNA ANTONETA-ANICA